Libri dikur ka qenë miku më i mirë i njeriut. Edhe pse...

Libri dikur ka qenë miku më i mirë i njeriut. Edhe pse koha ka ndryshuar dhe ne përballemi me një vrull ndryshimesh dhe teknologjish, nuk duhet të harrojmë kurrë se koha e shpenzuar me një libër, nuk është vetëm një stërvitje psikologjike, por edhe një kënaqësi shpirtërore dhe jo vetëm. Në listën e mëposhtme ju sugjerojmë librat që duhet t’i lexoni të paktën njëherë në jetë. Janë libra tërheqës dhe shumë interesantë. Libra që kanë ndryshuar rrjedhën e historisë së letërsisë dhe kanë nxitur njerëz, prej frymëzimit të të cilëve kanë lindur ide.

 • “Zonja Bovari” – Gustav Flober.
 • “Lolita” – Vladimir Nabokov.
 • “Të vrasësh zogun përqeshës” – Harper Lee.
 • “Ana Karenina” – Leo Tolstoy.
 • “Asgjë e re nga fronti i perëndimit” – Remarque.
 • “Njëqind vjet vetmi” – Gabriel Garcia Marquez.
 • “Për kë bien këmbanat” – Ernest Heminguej.
 • “Xha Gorioi” – Honore de Balzak.
 • “Emri i trëndafilit” – Umberto Eco.
 • “Lufta e botëve” – HG Wells.
 • “Krenari dhe para” – Jane Austen.
 • “Një udhëtim në Indi” – E.M Forster.
 • “1984” – Xhorxh Oruell.
 • “Krim dhe ndëshkim” – Fjodor Dostojevski.
 • “Zhgënjimet e të riut Werther” – Johann Wolfgang von Goethe.
 • “I huaji” – Albert Kamy.
 • “Emri im është e kuqja” – Orhan Pamuk.
 • “Eugjen Onjegini” – Aleksandër Pushkin.