Mbushja e sulkuseve
Mbushja e sulkuseve
Çfarë janë sulkuset?

Sulkuset nazo-labiale ose vijat e buzëqeshjes janë rrudha të thella midis hundës dhe buzës të cilat krijojnë imazhin e një fytyre të lodhur. Mbushja e vijave të buzëqeshjes me acid hialuronik jep pamjen e një fytyre më të relaksuar dhe rinore.


Si kryhet trajtimi?

Mbushja e vijave të buzëqeshjes kryhet me acid hialuronik, një përbërje natyrale e cila prodhohet nga trupi i njeriut prandaj nuk ka asnjë efekt anësor. Nëpërmjet këtij trajtimi reduktohen vijat midis hundës dhe buzëve, duke i dhënë fytyrës një pamje të re dhe të relaksuar.


A ka dhembje?

Procedura nuk shoqërohet me dhembje, përveç disa pickimeve të vogla që ndjehen gjatë trajtimit, mëse të durueshme.


Sa kohë zgjat procedura?

Kohëzgjatja e procedurës është  20 minuta.


Çfarë duhet të kem parasysh pas procedurës?
  • Skuqje të lehtë dhe ënjtje në 48 orët në vijim, që largohet vetvetiu.
  • Pëdorimi i akullit në zonën e trajtuar, ndihmon në lehtësimin e ënjtjes.
  • Të mbahet e hidratuar zona ku bëhet injektimi i acidit hialuronik.
  • Të kryhen masazhe për 2 — 3 ditët në vijim sipas udhëzimeve të mjekut.

Sa kohë zgjat rezultati?

Kohëzgjatja e rezultatit është mesatarisht 5 — 8 muaj, në varësi të karakteristikave individuale.


Kur fillon efekti?

Efekti i rezultatit shikohet menjëherë pasi përfundon procedura e injektimit të acidit hialuronik dhe përmirësohet në ditët në vazhdim.


A ka efekte anësore?

Efektet anësore janë të rralla, kalimtare dhe të kurueshme, ndër të cilat mund të përmendim: ënjtje dhe skuqje e lehtë në 48 orët në vijim, që largohet vetvetiu.


Mund ta bëj në çdo periudhë të vitit trajtimin?

Po, trajtimi mund të kryhet në çdo periudhë të vitit, pa efekte anësore.


Mund ta bëj trajtimin nëse jam shtatzënë?

Trajtimi nuk rekomandohet gjatë shtatzënisë, duke qenë se efektet e tij nuk janë të studiuara dhe janë të panjohura për këtë periudhë.


A mund ta kryej trajtimin nëse jam duke ushqyer me gji?

Po, ky trajtim nuk përbën asnjë rrezik për fëmijën.