Lifting i vetullave
Lifting i vetullave

Sidomos te vajzat e reja, në epokën moderne që po jetojmë, vërehet gjithmonë e më tepër një dëshirë për të patur vetulla të plota, të mbushura dhe të harkuara. Kjo modë e re gjithmonë e më e përhapur në të gjithë botën, duke filluar nga personazhet VIP të Hollyvood, mund të realizohet mjaft mirë nëpërmjet dy procedurave kirurgjikale, lifting i vetullës dhe mbjellje e saj me qime (për të cilën do të flasim në kapitullin përkatës). Një vetull e plotë e harkuar dhe e mbushur, është një tipar i rëndësishëm i cili thekson dhe zbukuron të gjithë harmoninë e fytyrës. Mjafton të kujtojmë Kim Kardashian, Kylie Jenner, Megan Fox dhe deri te këngëtarja shqiptare me famë botërore Dua Lipa, të cilat tashmë me bukurinë e tyre janë kthyer në ikona të sensualitetit botëror.

Lifting i vetullës është një ndërhyrje estetike që konsiston në ngritjen e vetullës dhe tërheqjen e lëkurës në pjesën sipër-anash syve, duke përmirësuar kështu ekspresivitetin e mimikës. Ky operacion realizohet përmes një prerje të vogël afër rrënjës së flokëve, bëhet shkolitja dhe tërheqja e lëkurës për të ngritur vetullën dhe për t’i dhënë një pamje më rinore dhe pa rrudha asaj zone. Përmirësohet ndjeshëm paraqitja e ballit, vetullave dhe zona rreth syve.

Çfarë duhet të dimë rreth ndërhyrjes?

 • Përpara ndërhyrjes kryhen egzaminimet pre-operatore (hemokromi dhe grupi i gjakut, testet e koagulimit të gjakut, testet biokimike, virale, testi i shtatzënisë, analizat e urinës, vizita me kardiologun dhe EKG-ja e zemrës, vizita me anestezistin, etj.).
 • KEIT aplikon anestezi gjenerale totalisht endovenoze, e cila mban tensionin e gjakut të ulur, duke minimizuar gjakrrjedhjen e të nxirat, redukton në maksimum rrezikun për të vjella e marrje mendsh dhe për këtë lloj operacioni është më e sigurt e më komode për pacientin, si dhe bën të mundur që edhe kirurgu të punojë në kushte optimale.
 • Zgjat rreth 1.5 – 2 orë.
 • Një natë qëndrimi në klinikë.
 • Dhembje të lehta-mesatare e mëse të durueshme.
 • Të nxira dhe ënjtje në ballë që largohen gradualisht brenda 10 – 14 ditësh.
 • Shenja të vogla, të zbehta në kokë, të cilat janë të padukshme pasi do të jenë të fshehura nga flokët.

Këshillat pas operacionit:

 • Përdorim i antibiotikëve zakonisht deri 5 ditë pas operacionit.
 • Mjekime çdo 3 – 4 ditë deri në heqjen e fashës mjekësore (2 – 3 javë).
 • Fjetja me kokën lehtësisht të ngritur.
 • Përdorimi i kompresave të ftohta për të lehtësuar dhembjen dhe ënjtjen.
 • Të shmangen sforcimet dhe lëvizjet e tepruara javët e para pas kirurgjisë.
 • Të shmanget ekspozimi i drejtpërdrejtë në Diell.
 • Të shmanget lyerja apo permanenti i flokëve për një periudhë 6 javore.
 • Heqja e penjve varion 10 – 20 ditë, sipas zonave.
 • Rikontrollet me staffin e KEIT sipas protokolleve të klinikës.
×