Mbjellja e mjekrës
Mbjellja e mjekrës

Një nga pyetjet që vë në dilemë vajzat është se cilët meshkuj janë më tërheqës, ata që mbajnë mjekër apo pa mjekër. E ndërsa kjo mbetet një zgjedhje personale, mesa duket meshkujt po preferojnë gjithmonë e më shumë të rrisin mjekrën. Por jo të gjithë janë “me fat” në këtë aspekt. Megjithatë revolucionarizimi i shkencës ka një zgjidhje dhe për meshkujt që nuk kanë një mjekër të plotë. Mbjellja e mjekrës me teknikën Micro FUE është një nga ndërhyrjet më të pereferuara së fundi për meshkujt.

Çfarë duhet të dimë rreth mbjelljes së mjekrës?

  • Kryhet me anestezi lokale.
  • Analizat e kërkuara: EKG, gjak komplet dhe teste koagulimi.
  • Zgjat 5 – 8 orë, në varësi të madhësisë së zonës.
  • Largimi nga klinika menjëherë pas procedurës.

Këshillat pas procedurës:

  • Natën e trapiantit duhet të flihet me kujdes, për të mos prekur kokën në zonën ku janë vendosur rrënjët e flokëve.
  • Të lahet zona e mjekrës pas 2 ditësh, me ujë në temperaturë ambienti e me shampoo neutrale, më pas lahet çdo ditë.
  • Për të zbutur koret e formuara, pas 10 ditësh mund të aplikohet vaj për lëkurën në darkë, në mëngjes lahet zona e mjekrës.
  • Pas 10 – 15 ditësh qimet e mbjella mund të bien, por rrënjët mbeten të paprekura.
  • Rritja e flokëve vazhdon me ecuri normale, që do të thotë se rezultati kërkon 3 – 4 muaj të vihet re.
  • Rikontrollet me staffin e KEIT sipas protokolleve të klinikës.