Zmadhimi i Gjoksit

Zmadhimi i gjoksit është një procedurë kirurgjikale që synon të rrisë madhësinë, dhe të përmirësojë formën ose  simetrinë e gjoksit. Kjo mund të bëhet përmes vendosjes së implantave të gjoksit ose përdorimit të dhjamit të trupit të vetë personit. Një nga arsyet kryesore për të kryer një ndërhyrje si operacioni i gjoksit është për të ndryshuar imazhin personal dhe për të rritur vetëbesimin.

 Zmadhimi i gjoksit

Si kryhet operacioni gjoksit?

Tek operacioni i gjoksit, kirurgu vendos implantet në gjoks përmes një prerjeje të vogël në faqen e poshtme të gjoksit. Implantet, zakonisht me përmbajtje silikoni janë zgjedhur në përputhje me preferencat e pacientit dhe strukturën e trupit të tyre. Pas zmadhimit të gjoksit, pacientit i nevojitet një periudhë rikuperimi për të lejuar shërimin dhe për të shmangur ndonjë komplikacion të mundshëm. Rikuperimi tek zmadhimi  i gjoksit mund të përfshijë disa dhimbje të lehta dhe kufizime të lëvizjes së krahëve për një kohë të shkurtër, shpesh kjo gjëndje kalon brenda disa javëve. Kontrollet e rregullta pas operacionit janë të rëndësishme për të monitoruar shërimin dhe për të siguruar që pacienti të ketë rezultate të dëshiruara.

 Zmadhimi i gjoksit me implante

Rimodelimi i gjoksit, rikuperimi dhe këshillat

Pas ndërhyrjes, është e rëndësishme të ndiqni disa këshilla për të siguruar një rikuperim të suksesshëm dhe të shëndetshëm. Ja disa këshilla të rëndësishme që duhet të keni parasysh:

  • Ndiqni udhëzimet e mjekut. Respektoni të gjitha këshillat dhe udhëzimet që ju jep mjeku juaj kirurg.
  • Shmangni aktivitetet e rënda. Mos ngrini pesha të rënda dhe shmangni ushtrimet fizike intensive për disa javë.
  • Përdorni mbështetëse të përshtatshme. Vishni një sytjena mbështetëse speciale për të ndihmuar në mbajtjen e gjoksit në vend dhe për të reduktuar ënjtjen.
  • Mbani plagët të pastra dhe të thata. Kujdesuni për plagët duke i mbajtur ato të pastra dhe të thata për të shmangur infeksionet.
  • Përdorni medikamentet e përshkruara. Merrni medikamentet për dhimbje dhe antibiotikët siç janë përshkruar nga mjeku juaj.
  • Pushoni mjaftueshëm. Jepini trupit tuaj kohë për të rikuperuar duke pushuar sa më shumë që të jetë e mundur.
  • Shmangni duhanin dhe alkoolin. Duhani dhe alkooli mund të ngadalësojnë procesin e shërimit dhe të rrisin rrezikun e komplikimeve.
  • Qëndroni të hidratuar dhe ushqehuni shëndestshem. Hidratimi dhe dieta e duhur ndihmjonë në shërimin e shpejtë dhe të suksesshëm.

 Zmadhimi i gjoksit ne KEIT

Sa kushton operacioni i gjoksit?

Kostoja e operacionit të zmadhimit të gjoksit ndryshon në varësi të disa faktorëve kryesorë, duke përfshirë vendndodhjen, përvojën e kirurgut dhe llojin e implantit të përdorur. Në Itali, operacioni i gjoksit mund të kushtojë deri në 8,000-10,000 euro. Në KEIT, zmadhimi i gjoksit kushton rreth 3,300 euro. Përpara se pacienti t’i nënshtrohet ndërhyrjes në KEIT, kryen një sërë kontrollesh të detajuara si: vizitë me mjekë të specializuar, ekzaminime, ekografi doppler dhe të gjoksit, EKG të zemrës, vizitë me mjekun anestezist etj.
KEIT gjithashtu ofron ndjekje të kujdesshme gjatë gjithë fazës së rikuperimit, deri në shërim të plotë. Secili pacient pajiset me një certifikatë garancie, e cila u siguron mundësinë për një ndërhyrje të dytë korrigjuese pa pagesë. Përveç kësaj, KEIT ofron paketa gjithëpërfshirëse që përfshijnë operacionin, anestezinë, fluturimet, transportin dhe akomodimin. Këto paketa janë krijuar për të ofruar komoditet maksimal dhe siguri për pacientët që vijnë nga larg.

Mbështetja gjatë gjithë procesit të rikuperimit është një pjesë thelbësore e shërbimit tonë. KEIT garanton cilësi të lartë, siguri dhe një përvojë të jashtëzakonshme për çdo pacient, duke siguruar që ata të ndihen të sigurt dhe të kënaqur me zgjedhjen e tyre.

 Nderhyrja e zmadhimit te gjoksit ne KEIT

Zmadhimi i gjoksit dhe gjidhënia.

Një pyetje që bëhet nga pacientët që dëshirojnë t’i nënshtrohen operacionit të zmadhimit të gjoksit është nëse është e mundur të ushqejnë me gji në rast shtatzënie. Për përgjigjen, teknika kirurgjikale që zgjidhni të përdorni ndihmon. Këshilla jonë është prerja poshtë gjoksit. Në këtë mënyrë, si në rastin kur vendoset proteza nën gjëndra, ashtu edhe në rastin e vendosjes së protezave nën muskuj, gjëndra e qumështit ngrihet pa e prerë.

Kështu, shmanget një rrezik i dyfishtë: prerja e disa kanaleve të qumështit (ato që e përcojn qumështin jashtë) dhe krijimi i shenjave në gjëndër. Interesi është të veprohet jashtë zonës anatomike ku janë të pranishme kanalet e qumështit. Pra, mund të konfirmohet se gratë që i nënshtrohen zmadhimit të gjoksit do të mund të ushqejnë fëmijët me gji.

 Rezultat zmadhimi i gjoksit ne KEIT perballe Rezultat zmadhimi i gjoksit ne KEIT profil 1 Rezultat zmadhimi i gjoksit ne KEIT profil 2