Mbjellja e vetullave

Mbjellja e vetullave

Mbjellja e vetullave është një procedurë estetike që ndihmon në rikthimin e formës dhe densitetit të vetullave. Kjo teknikë përdoret për të mbuluar zonat e rralla ose për të korrigjuar dëmet e shkaktuara nga mbushjet e vetullave apo sëmundjet. Njësoj si në mbjelljen e flokëve, procedura përfshin transplantimin e folikujve të flokëve nga një zonë donatore e trupit, zakonisht pjesa e pasme e kokës, në zonën e vetullave. Gjatë procedurës, folikujt e përzgjedhur merren në mënyrë të kujdesshme dhe trasplantohen me saktësi për të krijuar një pamje natyrale dhe të harmonizuar me fytyrën. Kjo procedurë është veçanërisht e dobishme për ata që kanë humbur vetullat për shkak të sëmundjeve dhe trajtimeve mjekësore.

Mbjellja e vetullave: çmimi

Çmimi për mbjelljen e vetullave (transplantin e vetullave) mund të ndryshojë në varësi të klinikës dhe specialistëve. Në përgjithësi, kostoja e procedurës përfshin konsultën fillestare, anestezinë lokale, kryerjen e mbjelljes dhe ndjekjen pas operacionit. Në disa raste, klinikat mund të ofrojnë paketa të veçanta ose zbritje për disa sesione trajtimi. Për të marrë një vlerësim të saktë të çmimit, është e rëndësishme të bëni një konsultim personal me një specialist, i cili do të vlerësojë nevojat dhe dëshirat tuaja specifike. Investimi në mbjelljen e vetullave mund të duket i lartë, por rezultatet e qëndrueshme dhe përmirësimi i pamjes e justifikojnë koston. Në KEIT kjo ndëhyrje kushton nga 1100-1300 euro, duke ofruar kështu çmime konkurues për shërbim maksimal.

 mbjellja e vetullave

Mbjellja e vetullave në Prishtinë

KEIT, me ambientet e saj moderne në Tiranë dhe Prishtinë, ofron një facilitet të jashtëzakonshëm për pacientët nga Kosova. Pacientët kanë mundësinë të kryejnë ndërhyrjet kirurgjikale në ambientet e KEIT në Tiranë dhe më pas të marrin mjekimet dhe ndjekjen post-operatore në klinikën tonë në Prishtinë. Ky sistem i dyfishtë lejon një përvojë më të përshtatshme dhe të lehtë për pacientët, duke siguruar vazhdimësinë e kujdesit dhe shërbimeve të specializuara pranë vendbanimit të tyre. KEIT, me përkushtimin e tij ndaj cilësisë dhe kujdesit maksimal për pacientët, siguron që çdo hap i procesit të jetë sa më i rehatshëm dhe efektiv për të gjithë.

Kryerja e procedurës

 • Konsulta fillestare
  • Vlerësimi i gjendjes së përgjithshme shëndetësore të pacientit.
  • Diskutimi mbi pritshmëritë dhe rezultatet e mundshme.
  • Krijimi i një plani të personalizuar të trajtimit.
 • Përgatitja për procedurën
  • Pastrimi dhe sterilizimi i zonës donatore dhe marrëse.
  • Anestezia lokale për të minimizuar ndjesinë e dhimbjes gjatë procedurës.
 • Marrja e folikulave të flokëve
  • Përzgjedhja e zonës dhuruese (zakonisht pjesa e pasme e kokës).
  • Marrja e folikulave të shëndetshme të flokëve me anë të teknikave të avancuara.
 • Përgatitja e folikulave
  • Trajtimi dhe ruajtja e folikulave të marra për të siguruar cilësinë dhe mbijetesën e tyre.

 mbjellja e vetullave cmimi

 • Hapja e kanaleve
  • Përdorimi i teheve të safirit për të hapur kanalet e vogla në zonën e vetullave.
  • Vendosja e kanaleve në drejtimin dhe këndin e duhur për një rezultat natyral.
 • Implantimi i folikulave
  • Vendosja e folikulave një nga një në kanalet e hapura.
  • Sigurimi që çdo folikul është vendosur në mënyrë të kujdesshme për të arritur densitetin e dëshiruar.
 • Kujdesi pas procedurës
  • Përdorimi i produkteve të veçanta për të mbrojtur dhe ushqyer vetullat e reja.
  • Planifikimi i vizitave të ndjekjes për të monitoruar progresin dhe për të trajtuar çdo problem të mundshëm.
 • Rezultatet e pritshme
  • Vetullat e reja fillojnë të rriten brenda disa javësh.
  • Rezultatet e plota dhe natyrale janë të dukshme pas disa muajsh.

KEIT siguron që çdo hap i procesit të transplantit të vetullave të jetë i kujdesshëm dhe i përshtatur për nevojat individuale të çdo pacienti, duke garantuar rezultate optimale dhe të natyrshme.

 mbjellja e vetullave prishtine

Pas ndërhyrjes

Pas ndërhyrjes, është e rëndësishme të ndiqen udhëzimet e mjekut për kujdesin e vetullave të reja. Shmangia e ekspozimit në diell dhe kontaktit fizik me zonën e trajtuar është thelbësore gjatë ditëve të para. Vetullat e mbjella do të fillojnë të bien pas disa javësh, por kjo është normale dhe pjesë e procesit të rritjes së re. Pas disa muajsh, vetullat e reja do të fillojnë të rriten në mënyrë të qëndrueshme.

Pacientët duhet të jenë të durueshëm, pasi rezultati përfundimtar mund të shihet vetëm pas 6 deri në 12 muaj. Gjatë kësaj kohe, është e rekomandueshme të shmangni çdo trajtim të ashpër të vetullave, si p.sh. ngjyrosjen ose depilimin, për të lejuar që folikujt e rinj të vendosen mirë dhe të rriten. Kujdesi i vazhdueshëm dhe ndjekja e rregullt e kontrolleve mjekësore do të ndihmojnë në sigurimin e një rezultati të suksesshëm dhe të kënaqshëm. Sipas eksperiencës së pacientëve të KEIT, ndjekja e rregullt e vizitave të kontrollit pas operacionit ka kontribuar në rezultate të qëndrueshme dhe të natyrshme.

Mbjellja e vetullave është një zgjidhje efektive dhe e përhershme për ata që duan të përmirësojnë pamjen e tyre. Me teknologjinë moderne dhe specialistët e kualifikuar, procedura është e sigurt dhe ofron rezultate natyrale. Investimi në mbjelljen e vetullave jo vetëm që përmirëson pamjen estetike, por gjithashtu rrit vetëbesimin dhe mirëqenien personale. Me kujdesin e duhur pas operacionit dhe ndjekjen e rekomandimeve të mjekut, pacientët mund të presin një transformim të suksesshëm dhe të qëndrueshëm të vetullave të tyre.

 

×