Harku plazmatik
Harku plazmatik

Harku plazmatik është një pajisje mjekësore e përdorur në mikro-kirurgjinë jo invazive. Kjo pajisje shpërndan energji plazmatike në inde, energji kjo e gjeneruar nga jonizimi i gazit në ajër.

Kjo pajisje gjen përdorim të gjerë në estetikë dhe dermatologji për eliminimin dhe trajtimin e shumë problemeve të lëkurës si:

 • Nishane.
 • Fibroma.
 • Verruke (lytha).
 • Kallo.
 • Rrudha.
 • Shenja.
 • Lifting jo kirurgjikal.
 • Blefaroplastikë jo kirurgjikale.
 • Xantelazma.
 • Njolla.
 • Quka.

Qëllimi: eliminimi i problematikave të ndryshme të lëkurës.

Kohëzgjatja e procedurës: 15 – 30 minuta (në varësi të trajtimit).

Anestezi: po (mpirje lokale me lidokainë).

Dhembje: jo, kryhet nën efektin e anestezisë.

Efekti: i menjëhershëm, rezultati përmirësohet gradualisht me kalimin e ditëve.

Kohëzgjatja e rezultatit: i përhershëm.

Këshillat pas procedurës:

 • Nuk shoqërohet me dhembje.
 • Për disa ditë rekomandohet aplikimi lokal i një antibiotiku (gentamicinë).
 • Vendosja steristripave (ngjitësa të vegjël).
 • Nuk rekomandohet larja e zonës së trajtuar ditët e para (varion në bazë të zonës së trajtuar).
 • Rekomandohet mbrojtje me krem dielli me SPF: 50.
 • Rigjenerimi i zonës së trajtuar varion nga disa ditë deri në 30 ditë.
 • Pa efekte anësore.
 • Pa shenja ose shenja të vogla, ndryshe nga kirurgjia tradicionale e heqjes së nishanave.
×