Otoplastika: Çfarë është?

Teknika e otoplastikës

Otoplastika përfshin disa teknika të avancuara për të korrigjuar dhe përmirësuar formën dhe pozicionin e veshëve. Një nga teknikat më të zakonshme është krijimi i një antihelix-i të ri, i cili mungon ose është i sheshuar tek disa pacientë. Kjo arrihet përmes një prerjeje të vogël prapa veshit dhe formimit të kërcit me qepje të veçanta për të krijuar një hark të natyrshëm. Një tjetër teknikë e rëndësishme është reduktimi ose modifikimi i konkës, pjesa e thellë e kërcit që formon kavitetin e veshit të jashtëm. Kjo procedurë ndihmon në afrimin e veshit me kokën. Për veshin kriptotik, ku pjesa e sipërme e veshit është e fshehur nën lëkurën e kokës, përdoren teknika të avancuara për të liruar dhe rivendosur këtë segment të kërcit në pozicionin e tij të duhur.

 teknikat e otoplastikes

Procedura e ndërhyrjes tek otoplastika

Procedura e ndërhyrjes zakonisht zgjat 1-2 orë dhe kryhet nën anestezi lokale ose të përgjithshme, në varësi të preferencave të pacientit dhe rekomandimeve të kirurgut. Fillimisht, mjeku do të shënojë zonat e sakta të veshit që do të modifikohen për të siguruar simetri dhe për të krijuar një plan të qartë të ndërhyrjes. Pasi pacienti të jetë nën efektin e anestezisë, kirurgu do të bëjë një prerje të vogël prapa veshit për të arritur strukturën e kërcit.

Gjatë otoplastikës, kirurgu formon dhe rivendos kercin për të arritur rezultatin e dëshiruar. Për krijimin e një antihelix-i të ri ose modifikimin e konkës, kirurgu mund të përdorë qepje të veçanta dhe teknika të avancuara për të modeluar dhe stabilizuar kërcin në pozicionin e ri. Në disa raste, mund të jetë e nevojshme të hiqet një pjesë e vogël e kërcit për të arritur formën e dëshiruar dhe për të afruar veshin më pranë kokës. Gjatë gjithë procesit, kirurgu sigurohet që të ruajë një balancë dhe simetri midis dy veshëve, duke marrë parasysh strukturat natyrore dhe proporcionet e fytyrës së pacientit.

Pasi të përfundojë modelimi i kërcit, prerja do të mbyllet me qepje të imëta dhe një fashë mbrojtëse do të vendoset rreth veshëve për të mbajtur strukturën e re në vend dhe për të ndihmuar në procesin e shërimit. Pacientët zakonisht mund të kthehen në shtëpi të njëjtën ditë pas operacionit, me udhëzime të qarta për kujdesin post-operator dhe vizitat e kontrollit të mëvonshme për të monitoruar shërimin dhe rezultatet.

 Otoplastika ne KEIT

Kostoja e otoplastikës

Kostoja e otoplastikës mund të ndryshojë në varësi të kompleksitetit të rastit dhe klinikës ku kryhet procedura. Për një vlerësim më të saktë, është e rëndësishme të konsultoheni me një kirurg të kualifikuar. Në KEIT Day Hospital, otoplastika kushton rreth 1800 euro dhe përfshin gjithçka që ju nevojitet për një rezultat të shkëlqyer. Ky çmim përfshin ndërhyrjen, analizat, vizitat, rikontrolle falas gjatë gjithë jetës, kujdes të lartë mjekësor, aparatura dhe pajisje nga më modernet, staf të kualifikuar dhe anestezinë. KEIT ofron shërbime elitare me çmime konkurruese, duke garantuar standarde të larta të kujdesit dhe një përvojë të jashtëzakonshme për çdo pacient. Kjo e bën atë zgjedhjen ideale për ata që kërkojnë cilësi dhe ekselencë në kirurgjinë estetike të veshëve.

Otoplastika: rezultatet dhe pritshmëritë

Pas otoplastikës, shumica e pacientëve raportojnë një përmirësim të ndjeshëm në vetëbesimin e tyre, duke u ndjerë më të sigurt dhe të kënaqur me pamjen e tyre të re. Rezultatet e arritura nga rimodelimi i veshëve janë të qëndrueshme. Pas ndërhyrjes vërehet një përmirësim i simetrisë dhe i formës gjithashtu. Ndryshimet e bëra shpesh bëhen të dukshme menjëherë pas operacionit dhe vazhdojnë të përmirësohen me kalimin e kohës. Për të optimizuar rezultatin final tek otoplastika, është e rëndësishme të kuptoni dhe të pranoni pritshmëritë e mundshme që vijnë me procedurën. Diskutoni me kirurgun tuaj për detaje të tilla si kohëzgjatja e shërimit, shqetësimet e mundshme dhe rekomandimet për kujdesin pas operacionit. Ky dialog i hapur dhe i përgatitur do të sigurojë që ju të përballeni me realitetin e procesit dhe të jeni të gatshëm për të shijuar përfitimet e një veshi të rregulluar dhe të përmirësuar.

 Rezultat otoplastike KEIT 1 Rezultat otoplastike KEIT 2 Rezultat otoplastike KEIT 3

Rreziqet dhe komplikacionet e mundshme

Si çdo procedurë kirurgjike, edhe otoplastika (rimodelimi i veshëve)  ka rreziqet e saj. Këto mund të përfshijnë:

 • Infeksion. Mund të ndodhë në vendin e prerjes ose brenda strukturave të veshit.
 • Gjakderdhje. E mundshme gjatë ose pas operacionit, ndonjëherë kërkon ndërhyrje të mëtejshme.
 • Asimetri e veshëve. Veshët mund të mos jenë plotësisht të barabartë pas shërimit.
 • Dhimbje e vazhdueshme. Dhimbje që mund të zgjasë më shumë se periudha normale e shërimit.
 • Ndjeshmëri e përkohshme ose e përhershme. Humbje e përkohshme ose e përhershme e ndjesisë në vesh.
 • Hematoma.  Grumbullim gjaku nën lëkurë që mund të kërkojë aspirim.
 • Keloide. Formimi i indeve të tepërta të plagës që mund të jenë të mëdha dhe të dukshme.
 • Reaksion ndaj anestezisë. Komplikacione të mundshme nga përdorimi i anestezisë lokale ose të përgjithshme.
 • Riekspozimi i kërcit. Prerjet mund të hapen dhe të ekspozojnë kercin, kërkon ndërhyrje shtesë.

 Rimodelimi i vesheve

Këshilla pas ndërhyrjes

Pas nërhyrjes së otoplastikës, është e rëndësishme të ndiqni udhëzimet e mjekut për të siguruar shërim të shpejtë dhe të sigurt.

 • Mbajtja e fashës mbrojtëse. Mbajeni fashën mbrojtëse rreth veshëve për kohën e rekomanduar nga kirurgu për të ndihmuar në procesin e shërimit.
 • Shmangia e aktiviteteve të rënda. Evitoni aktivitetet fizike të rënda dhe sportet për disa javë pas operacionit për të parandaluar dëmtimin e veshëve.
 • Përdorimi i medikamenteve të përshkruara. Merrni medikamentet e përshkruara nga mjeku për dhimbje dhe për të parandaluar infeksionin sipas udhëzimeve të tij.
 • Shmangia e kontaktit me ujë. Shmangni larjen e veshëve dhe kontaktin me ujë derisa mjeku të japë lejen, për të parandaluar infeksionin dhe për të siguruar shërimin e duhur të plagëve.
 • Kontrolli i rregullt mjekësor. Ndiqni vizitat e kontrollit të planifikuara me kirurgun për të monitoruar progresin e shërimit.
 • Fjetja me kujdes. Flini me kokën e ngritur dhe në shpinë për të parandaluar presionin mbi veshët dhe për të minimizuar ënjtjen dhe dhimbjen.
 • Shmangia e prekjes së plagëve. Mos prekni ose fërkoni veshët dhe zonën e prerjes për të parandaluar ndonjë infeksion ose dëmtim të plagëve.
 • Kujdesi për qepjet. Kujdesuni për qepjet sipas udhëzimeve të mjekut dhe sigurohuni që ato të mbahen të pastra dhe të thata.
 • Veshja e rrobave të lirshme. Veshni rroba që nuk kërkojnë të tërhiqen mbi kokë për të shmangur presionin ose tërheqjen e veshëve.
 • Informimi i mjekut për çdo shqetësim. Informoni menjëherë mjekun nëse vëreni ndonjë shenjë të infeksionit, gjakderdhjes së tepërt, ose ndonjë problem tjetër të pazakontë.

 Otoplastika, rimodelimi i vesheve

×